6. B filmatiserer Kim Fupz Aakeson

Oktober 2019: ”Jeg begyndte sådan set bare at gå” hedder en meget fin novellesamling fra 2011 af Kim Fupz Aakeson. Og det er måske heller ikke så svært endda, når man først har lært at flytte den ene fod foran den anden. Måske er det heller ikke så svært at lave film, når bare man vil det. Men det kræver alligevel en god portion fantasi, håndelag og samarbejde. Især hvis man skal filmatisere en novelle. Det er nemlig ikke let at overføre trykte ord til levende billeder.

Anden historie i novellesamlingen hedder Raftehegn, og den enkle og alligevel dybt foruroligende fortælling har 6. B fra Møn Skole arbejdet intenst med i dansktimerne, og nu filmatiserer klassen novellen i samarbejde med Filmfabrikken. Alle involverede er pavestolte over, at Kim Fupz Aakeson og Gyldendal har givet tilladelse til filmatiseringen og dermed vist de unge filmmagere stor tillid og respekt. 

Det er ikke første gang, at 6. B producerer film med Filmfabrikken. For tre år siden lavede eleverne en kampagnefilm om fyrværkeri, som endog blev prisbelønnet, og sidste år fortalte de i fire kortfilm om deres yndlingssteder i Stege, som led i købstadens 750årsjubilæum. Yndlingsstederne var såmænd Biblioteket, Biografen, Volden – og hjemme hos mormor og morfar!

Samarbejdet mellem Filmfabrikken og Møn Skole er led i projektet FilmSkoleVordingborg, hvor elever oplever, lærer om og selv laver film.