Bedste idé og manuskript

Filmfabrikken er igen danmarksmester i gode filmidéer.

Filmfabrikkens elever nåede kun at optage en afgangsfilm, før landet lukkede ned i marts, og verden blev en anden. Filmen hed Vampyrdrengen, og den blev fjernredigeret på et ydmygt teenageværelse med god hjælp af mails, sms og telefon, mens coronasuppen boblede. Filmen blev sendt til den landsdækkende TheNextFilmFestival-konkurrence, der finder sted under Odense International Film Festival.

Men heller ikke denne festival gik ram forbi covid-19, så Filmfabrikkens elever var ikke til filmfest i Odense, som de plejer. Konkurrencen blev afholdt virtuelt, så det var foran skærmen i hjemmenes lune stuer, at man kunne se værtsparret, spasmagerne og filminstruktørerne Wikke & Rasmussen underholde og dele priser ud. Og gæt om ikke Vampyrdrengen blev belønnet for sin vildt fabulerende fantasi med den fornemme pris for bedste idé og manuskript!

For et par år siden modtog filmfabrik-filmen Den blå fisk samme pris. Det var selvfølgelig synd og skam, at Filmfabrikkens elever ikke kunne være i Odense og modtage fortjent hyldest fra en propfyldt biografsal. På den anden side gør det vel ikke hæderen mindre, så stort tillykke med prisen. Godt gået.

Og så glæder Filmfabrikken sig i øvrigt til at starte ny sæson efter efterårsferien.