Filmlab Storstrøm

“Vi skal se film, vi skal se masser af film og snakke om dem, vi skal kloge os på dem og grine ad dem, vi skal skille dem ad og undersøge dem, for film bliver helt sikkert et af fremtidens transportmidler på informationsmotorvejen, og det gælder om at få det store kørekort.”

Kim Fupz Aakeson

Kulturregion Storstrøm og Filmfabrikken har indgået en 4 årige aftale om at udrulle en filmindsats til børn og unge i regionen. Med udgangspunkt i tre forskellige filmpakker udvikler Filmfabrikken lokale og regionale tilbud og events med samarbejdskommunerne.

Filmlab – Gå til film!

Etablering af en filmskole for børn og unge, der virkelig vil film og gerne vil dygtiggøre sig. Næste skridt er Talentskolen i Næstved! Undervisningen foregår i fritiden en gang om ugen. Hvert år afsluttes med en afgangsfilm.

Læs mere om Filmlab – Gå til film!

SkoleFilmFestival

Alle klasser på en årgang, på alle kommunens skoler, samles til en storslået SkoleFilmFestival, efter at deres lærere har fået et kompetenceløft i form af et kursus i filmproduktion.

Læs mere om SkoleFilmFestival

Skolekurser

Eleverne vil opleve, forstå og ikke mindst selv skabe film. Et filmforløb indeholder alle danskfagets kompetencer, og film kan være et nyttigt redskab i alle fag. Filmarbejdet styrker fællesskab og sammenhold!

Læs mere om Skolekurser