Opleve, forstå og selv skabe film

Oktober 2019: Filmfabrikken, Biografen Stege og Børnehusene i Stege og Lendemarke indleder samarbejde om filmoplevelser for de yngste.

BørneBiffen hedder et initiativ fra Det Danske Filminstitut. Filminstituttet har samlet pakker med film for de yngste filmnysgerrige, og disse tilbydes gratis biografer og børnehaver i hele dronningeriget. Cirka 40 mønske børnehavebørn kunne således komme til at opleve film i Biografen Stege.

Netop at opleve er det første skridt på den filmopdragelse og filmglæde, som Filmfabrikken tilbyder institutioner og skoler i kommunen under overskriften FilmSkoleVordingborg.

Næste skridt er at forstå film, så de viste film med blandt andre Cirkeline, Peter Pix, Lillefinger og Rita og Krokodille blev genstand for samtaler med børnene og inspiration til fantasifulde lege.

Filmskolens tredje skridt er selv at producere film, så børnene prøvede også selv at udtrykke sig i levende billeder med små øvelser.

Filmglæde er nøgleordet på vejen mod en mediedannelse og digitale kompetencer i børnehøjde, og Filmfabrikken, Biografen Stege og Børnehusene glæder sig til igen at åbne filmdøren til en verden af spændende oplevelser.