Filmsommerkursus 2020

11 unge mønboer i alderen 10 – 14 år deltog i Filmfabrikkens sommerkursus i uge 31, hvor de på kun tre dage skulle udvikle en idé og skrive manuskript, filme og redigere. Altså gennemgå en filmproduktion fra A til Z.

Det er sjovt at lave film, men det er også en arbejdsproces, og så handler det i den grad om præcision og samarbejde. Men intet afskrækkede de unge filmfolk, som gik til opgaven med krum hals, godt humør og entusiasme. Og alle fandt de frem til den kreative nerve og fortællelysten. Og så var der endda overskud til at lave to små forfilm, hvor gækken blev sluppet løs med muntert gys og gru.

”Man skal holde tungen lige i munden, og indimellem kan det såmænd også være hårdt og pirre en stressfaktor 100”, fortalte filmkursets to lærere, August Aabo og Smilla Khonsari, der generelt kun havde rosende ord at sige til de unge filmskabere, som efter endt arbejde kunne afholde premiere. Den fandt festligt sted i Filmfabrikkens studier torsdag den 30. juli for forældre og søskende, naturligvis i behørig afstand. Det færdige resultat kan ses her på Filmfabrikkens YouTube-side.

Selvfølgelig handlede filmen om coronapandemien, men placeret i en for de unge genkendelig situation med mobning i en skoleklasse. Titlen er meget sigende Let’s Get Corona

Filmfabrikkens sommerkursus er støttet af Regeringens og Vordingborg Kommunes sommerpakke til aktiviteter for unge.